پوست مرغی چرا بوجود می آید و چگونه می توان آنرا کنترل کرد؟

چاپ

پوست مرغی چرا بوجود می آید و چگونه می توان آنرا کنترل کرد؟

پوست مرغی که اغلب در بازوها، ران­ها و باسن دیده می شود وگاهی با قرمزی و التهاب نیز همراه است، یک عارضه شایع پوستی است که کراتوز پیلاریس نامیده می شود. اگرچه این مشکل بی خطر است، اما می تواند آزاردهنده باشد. این عارضه ممکن است روی صورت هم ظاهر شود.

پوست مرغی باعث می‌شود پوستتان را مانند سمباده احساس کنید. این عارضه پوستی در صورتی که مداوا نشود ممکن است به مرور زمان بدتر شود. در بسیاری از کودکان و نوجوانان این مشکل دیده می شود، اما با بالارفتن سن معمولا کاهش پیدا می کند.

در این مطلب می خواهیم شما را با برخی دلایل ایجاد پوست مرغی و راهکارهای برای پیشگیری از آن آشنا کنیم.

برای تهیه انواع محصولات مراقبت از پوست، می توانید از طریق داروخانه اینترنتی اقدام کرده و با کسب اطلاعات کامل و مشاوره در مورد محصول، مناسب ترین آنها را برای خود تهیه کنید.

دلایل ایجاد یا بدتر شدن عارضه‌ی پوست مرغی

 

نخوردن چربی به اندازه کافی

زمانی که کسی قصد کم کردن وزن دارد، اولین چیزی که از رژیم غذایی خود حذف می کند معمولا چربی است. اما باید بدانید که حذف چربی­های سالم می تواند موجب افزایش وزن شده و برخی عوارض پوستی را به همراه داشته باشد. زمانی که امگا 3 و امگا 6 به میزان کافی برای بدن تأمین نشود، امکان بروز التهاب پوست وجود دارد، در نتیجه دانه های پوستی چشمگیرتر می شوند.

برای پیشگیری از این مشکل، سعی کنید غذاهای غنی از اسیدهای چرب نظیر ماهی و تخم مرغ را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

 

استفاده از صابون‌های معطر

تجمع کراتین در منافذ پوست موجب ایجاد پوست مرغی می شود، به همین علت محصولات کومدوژنیک می توانند موجب بدتر شدن این مشکل شوند. صابون های معطر احتمالا حاوی مواد مصنوعی است که می­توانند موجب بسته شدن منافذ پوست و التهاب آن شوند. برای پیشگیری از پوست مرغی بهتر است از محصولات هیپوآلرژنیک ملایم­تر استفاده کنید تا پوست خود را بیشتر تحریک نکنید.


حمام کردن با آب داغ

از آنجا که قرار گرفتن طولانی مدت در آب داغ، چربی های پوست را از بین برده و آن را خشک و حساس می کند، می تواند منجربه بدتر شدن عارضه پوست مرغی شود. سعی کنید دو روز درمیان دوش گرفته و مدت آن را کوتاه کنید. پس از حمام پوست خود را به آرامی با حوله خشک کنید تا موجب تحریک بیشتر آن نشود.


مصرف زیاد لبنیات

مصرف لبنیات در بسیاری از موارد موجب حساسیت غذایی شده و برخی عوارض ناخوشایند ازجمله پوست مرغی را به همراه دارد. بسیاری از افراد دچار عدم تحمل نسبت به پروتئین موجود در لبنیات می‌شوند که می‌تواند موجب تحریک پوست، آکنه و پوست مرغی شود.

 البته برای پیشگیری از ایجاد پوست مرغی نیازی به حذف کامل لبنیات نیست. برای تشخیص اینکه آیا لبنیات موجب این عارضه شده است یا خیر، سعی کنید حداقل برای 6 هفته لبنیات نخورید تا تأثیر آن را مشاهده کنید.

 مصرف زیاد لبنیات

استفاده از اسکراب­های قوی

لایه برداری پوست می تواند موجب نرم کردن دانه های ناشی از پوست مرغی شود، اما استفاده از اسکراب های قوی و زبر می تواند موجب بدتر شدن این مشکل شود چراکه ذرات زبر موجود در اسکراب موجب تحریک پوست و خارش و پوسته پوسته شدن آن می شود.

برای پیشگیری از این مشکل، بهتر است در عوض استفاده از اسکراب با ذرات بزرگ و اشکال نامنظم، پوست خود را به آرامی با لیف ماساژ دهید.


پوشیدن لباس‌های تنگ و چسبان

علاوه بر مشکلات زیادی که پوشیدن لباس های خیلی تنگ بوجود می آورد، عارضه پوست مرغی هم با پوشیدن این لباس ها تشدید خواهد شد. این لباس ها امکان نفس کشیدن به پوست را نداده و با ایجاد اصطکاک با پوست موجب تحریک آن می شوند.

پوشیدن لباس های آزاد که از پارچه های طبیعی تهیه شده، می تواند در این زمینه به شما کمک کند.

درمان

درمانی برای عارضه پوست مرغی وجود ندارد، اما با کمک لوسیون ها و کرم‌های مرطوب کننده می توان ظاهر بهتری به پوست بخشید. می توانید انواع مختلفی از این محصولات را در داروخانه آنلاین بیابید.

 

لایه‌بردارهای موضعی

لایه بردارهای موضعی که شامل محصولات حاوی اسیدآلفاهیدروکسی، لاکتیک اسید، سالیسیلیک اسید و یا اوره می‌شوند، می توانند با پاکسازی سلول های مرده سطح پوست، به بهبود پوست مرغی کمک کنند. از آنجا که این محصولات ممکن است موجب ایجاد قرمزی یا کمی سوزش شوند برای مصرف کودکان توصیه نمی شوند.

برای تهیه بهترین لایه بردارها می توانید از طریق داروخانه اینترنتی با ارسال رایگان اقدام کرده و اطلاعات کامل و مشاوره در مورد محصول مورد نظر خود دریافت کنید.


رتینوئیدهای موضعی

رتینوئیدها به ویتامین A مربوط می‌شوند و به جلوگیری از انسداد فولیکول‌های مو کمک می‌کنند؛ اما رتینوئیدهای موضعی ممکن است موجب تحریک، قرمزی یا پوسته شدن پوست شوند. مصرف رتینوئیدها در خانم‌های باردار، شیرده و افرادی که اقدام به بارداری کرده‌اند ممنوع است.